Измина още една година от моята зъботехническа практика и поглеждайки назад виждам, че мога да я нарека една доста успешна година за лабораторията. Допълнителни специализации – това планирам  да осъществям в следващата година.

Всъщност дори и в моята професия като зъботехник ученето през целия живот и постоянните специализации е необходима, но и успешна стратегия, за да бъдеш може би не най-големия, но със сигурност най-добрия в своята област на работа.

Какво прави изминалата година успешна за мен?

Работното ми време нямаше начало и край, а по-скоро денонощието се сля с него, постоянно имаше служебни задачи за изпълнение, професионални ангажименти за осъществяване, заложените цели бяха прекалено оптимистични, тъй като финансовите резултати се задъхваха да ги настигнат.

Въпреки всичко това, успях да постигна възход!

Благодарение на ентусиазма си въведох нови зъботехнически технологии, оптимизирах стари, посетих редица специализирани за зъботехници курсове, за пореден път организирах и проведох курса си за професионална дентална фотография, стиснах зъби и се изправих срещу най-големите си страхове.

Вече не ме е страх да направя грешка (но кой ли не го прави?), не ме е страх да се изправя срещу по-силни и по-големи „противници“, да настъпвам „опашки“, да наричам нещата с истинските им имена.

С всеки изминал ден в зъботехническата лаборатория, с всеки глазиран зъб и с всяка полирана протеза ставам все по-добър, клиентите ми и пациентите ни – все по-доволни.

Всичко това щеше да е немислимо без подкрепата на моето семейството, скъпите ми приятелите и на вас, моите колеги и партньори, които ми имат доверие!

За всичко това и за още много Ви казвам едно сърдечно БЛАГОДАРЯ!

А какви планове кроя за догодина?

Ще стартирам изработването на циркониеви конструкции, фотополимерни инлеи, корони и фасети.

Ще внедря нови, по-качествени зъботехнически материали и технологии; ще постигна още по-добра зъбна естетика; още по-точни подвижни и неподвижни протези, за още една свежа година. 

#onefreshsummer хаштаг за 2017г. Оглеждайте се за него в социалните мрежи.

Leave a Reply

%d bloggers like this: