Sofia Dental Meeting дентален форум

Тази година през месец Октомври в София се проведе десетото юбилейно издание на денталния форум Sofia Dental Meeting.

Организаторите на форума са изминали дълъг път, за да могат да съберат на едно място реномирани български и чуждестранни дентални специалисти. С всяка година броя на лектори нараства и се разнообразяват дискусионните панели и клинични демонстрации.

Благодарение на София Дентална Среща, денталните професионалисти, както и бъдещи стоматолози и зъботехници имат изключителната възможност да се запознаят с най-новите тенденции и иновативни дентални практики, но и да споделят своя професионален опит.

sofia dental meeting minimal preparation dentistry

По време на юбилейното издание на Sofia Dental Meeting в София, участниците имаха честта да се запознаят с Prof. André Saadoun, Prof. Angelo Putignano ,Dr. Rafi Romano,Prof. Nitzan Bichacho and Prof. Jean Francois Lasserre и др.

Обръщаме ви внимание, че тази година участие отбелязоха изключителните професионалисти като Dr. Galip Gurel, Prof. Nitzan Bichacho, Dr. Mauro Fradeani. За първи път на форума беше изнесена лекция и от японски специалисти водени от Dr. Masao Yamzaki, които споделиха своите знания и опит.

Sofia Dental Meeting събра на едно място повече от 1500 регистрирани участника от целия свят, между които 100 международни лектора, 80 фирми изложители и спонсори, бяха проведени повече от 40 практически курса, демонстрации на живо и множество социални събития.

По време на събитието бяха засегнати различни теми от областите на Prosthodontics, Restorative dentistry, Implantology, Periodontics, Orthodontics, Lab Technician, Pediatric dentistry, Face aging, CAD/CAM и др.

Изключително добри стоматолози споделиха своя опит: Dr. Fradeani – Италия, Prof. Bichacho – Израел, Prof.Lasserre – Франция, Dr. Nader – Ливан, Dr. Gurel  – Турция

Визажизъм, подходът на Д-р Гюрел

sofia dental meeting galip gurel vsagismile
снимка д-р Мехмед Мехмедов

Доктор Галип Гюрел изнесе практически курс на тема „Лечебен план при индиректните естетични възстановавяния. Комуникация в екипа. Етапи на лечението, копиране на mock up в лабораторията, отразяване на личността в дизайна на усмивката.“

Напоследък денталните специалисти успяват да постигнат финални естетични резултати, които да създадат „wow“ ефект. Въпреки това има и случаи, в които не може да се отговори на очакванията на пациента, тъй като се е получила дисхармония между дизайна на усмивката и индивидуалността на пациента.

По време на практическия дентален курс детайлно се представи клинично приложение на нова концепция за планиране на зъбни реконструкции.
Тя включва създаване на персонализиран образ, използвайки личностното чувство за идентичност, базирано върху концепцията за „визажизъм„.

Визажизъм е нов подход в планирането на естетични случаи, който помага на денталните клиницисти да направят възстановявания, които отговарят не само на естетични критерии, но също и на психосоциалните особености на създадения образ. Този образ засяга емоциите на пациента, чувството за идентичност, поведението и самочувствието.

Някои от проведените курсове по време на София Дентал Мийтинг:

снимки от форума sofia dental meeting bulgaria
снимка д-р Цветелина Ковачева
 • Курс с най-известния invisaligh лектор д-р Иван Малагон
 • Видео демонстрационен семинар с д-р Мауро Фрадеани
 • Оклузодонтия или как да постигнем естетика и функция
 • Клинични демонстрации с професор Ницан Бичачо и д-р Мирела Ферару
 • Съвременните дигитални технологии в действие
 • Микроинвазивна протетика
 • Клинична демонстрация с доктор Наззарий Михайлюк
 • Уникални практически курсове с водещи лектори от френската школа
 • Практически курсове и лекции с членовете на Style Italiano
 • GBR, парадонтологични и имплантологични операции на живо
 • Новости в света на детската дентална медицина

 

По време на денталния форум беше засегната темата и за денталната фоография или как да направим по-успешна ежедневната си дентална практика.
Дигиталната фотография – това, без което съвременната дентална медицина не може. Курсът запозна участниците подробно с основите на денталната фотография и реалното значение и приложение на тези принципи, процеса на заснемане, знаението на сензорите, резолюцията, формата на изображението, режимите на снимане и закономерностите на експозицията.

снимка Sofia Dental Meeting

Участниците в практическия курс придобиха умения как да правят висококачествени дентални снимки и видеа с мобилни телефони. В курса беше обяснено в детайли мобилната дентална фотография, спецификациите на камерите, видът на използваните светлини, управлението на светлината, аксесоарите, от какво се нуждаем и как да използваме мобилна дентална фотография за дизайн на усмивката. Съвсем скоро на сайта на Dunev dental lab ще публикувам лично изпробвани и проверени техники за снимане с мобилен телефон, които ще облекчат ежедневната ви практика и осезаемо ще подобрят  качеството на снимките ви.

В края на всеки от дните на денталния форум, София Дентал Мийтинг завършваше с приятна социална програма, с която гостите от чужбина опознаха културните ни особености и красоти на нощна София.

Няколко снимки от денталния форум, споделени от доктор Цветелина Ковачева, за което много благодаря!

Ако сте стигнали дотук и сте присъствали на форума, ще се радвам да споделите като коментар по-долу вашите впечатления и с какво събитието е било полезно за вас.

Leave a Reply

%d bloggers like this: